USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yaz Kur’an kursunda rekor! 1250 öğrenci aynı anda 'bismillah' dedi

Türkiye çapındaki bütün camilerin kapılarını minik yavrulara açtığı Yaz Kur’an Kursları coşkuyla start aldı. Ülke genelinde en yüksek öğrenci kaydı Bağcılar Çiftlik Merkez Demircan Camii’nde gerçekleşti.

Yaz Kur’an kursunda rekor! 1250 öğrenci aynı anda 'bismillah' dedi
07-07-2023 18:06

Yaz Kur’an kursunda rekor! 1250 öğrenci aynı anda ' bismillah' dedi

GALERİNİN DEVAMI <p>Türkiye çapındaki bütün camilerin kapılarını minik yavrulara açtığı Yaz Kur’an Kursları coşkuyla start aldı.</p><p>Ülke genelinde en yüksek öğrenci kaydı Bağcılar Çiftlik Merkez Demircan Camii’nde gerçekleşti.</p><p>2012 yılından bu yana rakoru elinde bulundan <strong>Çiftlik Merkez Demircan Camii</strong>’ne bu yıl <strong>1.250 </strong>talebe, Kur’an kursu için kayıt yaptırdı.</p><p>Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mehter marşlarıyla açılışı yapılan Yaz Kur’an Kursu’nda rahleler ay yıldızlı Türk bayraklarıyla donatıldı.</p><p>Açılış programında küçük çocuklar ilahiler ve dualar okurken, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) insanlığa yön veren <strong>hadisi şerifleri </strong>dillendirildi.</p><p>Merasimde büyük coşkuyla yer alan Kur’an Kursu öğrencileri, “<strong>Gel Bu Yaz Kur’an-ı Gönlüne Yaz</strong>”, ”<strong>Camiye Koşalım Kur’an’la Buluşalım</strong>” dövizleri taşıdı.</p><p>Açılış programına Bağcılar Kaymakamı <strong>Abdullah Uçgun</strong>, Bağcılar Belediye Başkanı <strong>Abdullah Özdemir</strong>, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü <strong>Mustafa Yılmaz</strong>, Bağcılar Müftüsü <strong>İbrahim Yavuz</strong>, Bağcılar Milli Eğitim Bakanlığı şube müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Bağcılar Müftülüğünde görev alan hocalar, muhtarlar, sendika başkanları ve çok sayıda talebe velisi katıldı.</p><p>Yaz Kur’an kurslarının rekortmeni olan <strong>Çiftlik Merkez Demircan Camii’nin İmam-Hatibi Vahdettin Güzel</strong>, HABER7’ye yaptığı açıklamada her yıl olduğu gibi bu dönem de Kur’an-ı Azimüşşan’ı yavrularımızın gönlüne nakşedeceklerini söyledi.</p><p>Vahdettin Güzel Hoca, kurslarda Kur’an ve Hadis-i Şerif öğreniminin yanı sıra, evlatların milli ve manevi duygularının pekiştirileceğini kaydetti.</p><p><em>Yaz Kur’an kurslarında öğrenciler; Kur’an-ı Kerim, ibadet, siyer, itikat ve ahlak dersleriyle manevi donanım elde ediyor. <strong>Eğlenerek öğretim metoduyla </strong>işlenecek derslerin yanı sıra <strong>sportif aktiviteler</strong>, <strong>piknik, gezi, bilgi yarışmaları, sinevizyonda çizgi film </strong>gösterimi gerçekleştirilecek.</em></p><p>Öğrencilere camiyi sevdirmek için kek, meyve suyu, lahmacun gibi ikramlarda bulunulacağını ifade eden <strong>Vahdettin Güzel</strong>, çeşitli cami ve müze ziyaretleri, meyve bahçelerine gezi düzenleme gibi etkinlikler icra edeceklerini aktardı.</p><p>Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Camii Merkezli Hayat Projesi” ile Çiftlik Merkez Demircan Camii’nin “<strong>Örnek Cami</strong>” seçildiğini hatırlatan Vahdettin Güzel, güzel rekorlarla anılan ibadethanenin manevi çıtasını her geçen yıl artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.</p>

HABER7

2012 yılından bu yana rakoru elinde bulundan Çiftlik Merkez Demircan Camii’ne bu yıl 1.250 talebe, Kur’an kursu için kayıt yaptırdı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mehter marşlarıyla açılışı yapılan Yaz Kur’an Kursu’nda rahleler ay yıldızlı Türk bayraklarıyla donatıldı.

Açılış programında küçük çocuklar ilahiler ve dualar okurken, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) insanlığa yön veren hadisi şerifleri dillendirildi.

Merasimde büyük coşkuyla yer alan Kur’an Kursu öğrencileri, “Gel Bu Yaz Kur’an-ı Gönlüne Yaz”, ”Camiye Koşalım Kur’an’la Buluşalım” dövizleri taşıdı.

Açılış programına Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Müftüsü İbrahim Yavuz, Bağcılar Milli Eğitim Bakanlığı şube müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Bağcılar Müftülüğünde görev alan hocalar, muhtarlar, sendika başkanları ve çok sayıda talebe velisi katıldı.

ÇOCUKLAR HEM İBADET EDECEK HEM EĞLENECEK

Yaz Kur’an kurslarının rekortmeni olan Çiftlik Merkez Demircan Camii’nin İmam-Hatibi Vahdettin Güzel, HABER7’ye yaptığı açıklamada her yıl olduğu gibi bu dönem de Kur’an-ı Azimüşşan’ı yavrularımızın gönlüne nakşedeceklerini söyledi. Vahdettin Güzel Hoca, kurslarda Kur’an ve Hadis-i Şerif öğreniminin yanı sıra, evlatların milli ve manevi duygularının pekiştirileceğini kaydetti.

Yaz Kur’an kurslarında öğrenciler; Kur’an-ı Kerim, ibadet, siyer, itikat ve ahlak dersleriyle manevi donanım elde ediyor. Eğlenerek öğretim metoduyla işlenecek derslerin yanı sıra sportif aktiviteler, piknik, gezi, bilgi yarışmaları, sinevizyonda çizgi film gösterimi gerçekleştirilecek.


Öğrencilere camiyi sevdirmek için kek, meyve suyu, lahmacun gibi ikramlarda bulunulacağını ifade eden Vahdettin Güzel, çeşitli cami ve müze ziyaretleri, meyve bahçelerine gezi düzenleme gibi etkinlikler icra edeceklerini aktardı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Camii Merkezli Hayat Projesi” ile Çiftlik Merkez Demircan Camii’nin “Örnek Cami” seçildiğini hatırlatan Vahdettin Güzel, güzel rekorlarla anılan ibadethanenin manevi çıtasını her geçen yıl artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ