USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"Kur'an'ı yakan Fanatik İslamcı, kafadan kontak Haçlı, zırdeli Musevi olabilir ama...

Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce, İsveç'te Kur'an'ı yakan alçak provokatörün laikçi ve ateist olmadığını ispatlamak için kırk takla attı.

07-07-2023 12:06

Haber7

Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce, Kur'an yakan laik ve ateist bir provokatör üzerinden kaleme aldığı "Kur'an yakmak" başlıklı bir yazı kaleme aldı. 

Laik ve ateistlerin Kur'an yakmayacağı iddiasında bulunan Özdemir İnce, "Kafadan kontak bir Haçlı, zırdeli bir Musevi, fanatik bir İslamcı' Kur'an'ı yakabilir ama laik ve ateist biri asla yakmaz" şeklinde savunmaya geçti.

LAİKÇİ VE ATEİSTLERİ AKLAMAYA ÇALIŞTI

Sosyal medya ortamında her gün İslam'a ve Müslümanlara hakaretlerde bulunan güruhu görmezden gelen Özdemir İnce, şu ifadelerle laikçi ateistleri aklamaya çalıştı:

"Deliler, fanatik ve Haçlı zihniyetli, aynı zamanda kafadan kontak ve Hıristiyan olduğunu sanan bir yaratık, (pek olası görmüyorum ama) zırdeli bir Musevi ya da bu kılıklara girmiş bir provakatör Kuran yakabilir ama bir laik ve ateist asla ve hiçbir zaman Kuranıkerim yakmaz, yakamaz çünkü böyle bir davranışın Kuran’a, bu kutsal kitaba hakaret, gülünç ve nafile olduğunu çok iyi bilir."

Alçak saldırganın ateizm ile ilişkisinin kurulamayacağını iddia eden ve "cehalet ve deli saçması" ifadesinde bulunan İnce, "Kuran yakmanın düşünceyi açıklama özgürlüğüyle hiçbir ilişkisi olamaz. Çünkü Kuran ya da Tevrat ve İncil yakma bir düşünsel eylem değildir. Bir tür ırkçı eylemdir. Irkçılık kadar suçtur." diye yazdı.

"LAİK VE ATEİSTLER İNANÇLARA SAYGI DUYAR"MIŞ

Laikçilere övgüde bulunan İnce, laik ve ateist bir kimsenin inançlara saldırmayacağı ve hatta saygı duyacağı iddiasında bulundu. 

Yazısında laik ve ateistleri aklamak için takla üstüne takla atan İnce, şu ifadeleri kullandı:

"Laik birey dinlere karşı değildir, dine göre devlete, din devletine karşıdır. Ateist de herhangi bir din kitabını yakmaz. Laik ve ateist biri sıradan bir insan değildir, bir din kitabına asla saldırmaz. Bir laik ya da ateist, bir misyoner de değildir. Hiçbir inancı tebliğ etmez. Başkalarının inancına karşı çıkmaz, saygı duyar."

YAZIYI YİNE MÜSLÜMANLARA BAĞLADI

Yazısının sonunu yine Müslümanlara bağlayan Özdemir İnce, mantık hatası veren bir sonuca vardı. Kur'an yakan provokatörün "İslamcı" olduğunu öne süren İnce, yazısını "Sonuç olarak Salvan Momika adlı bu adam, laiklik ve ateizm düşmanı fanatik bir İslamcıdır, aşağılık bir provakatördür." ifadesiyle bitirdi. 

BU İKİYÜZLÜLÜK DEĞİL Mİ? HANİ BAŞKALARININ İNANCINA SAYGI DUYUYORDUNUZ?

İnanca saygından bahseden Özdemir İnce, Cumhuriyet'te Müslümanların inancına karışmaktan geri durmazken saygıdan uzak söylemlerde bulunuyor.. 

Başörtüsünün Kur'an olmadığını öne sürecek kadar ileri giden İnce, imam hatiplilerin üniversiteye gitmesine karşı çıkıyor. 'İrtica' ifadesiyle sürekli olarak Müslümanları hedef alan Özdemir İnce, Ezan'ın ise Arapça değil Türkçe okutulmasını istiyor.

Tele1 ekranlarında İslam hedef alındı! Tepki çeken sözlerTele1 ekranlarında İslam hedef alındı! Tepki çeken sözler

Acaip bir soru: Hafızlık gerekli mi?Acaip bir soru: Hafızlık gerekli mi?

İnce'nin irtica paranoyası hortladıİnce'nin irtica paranoyası hortladı