USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstedikleri kirayı kabul etmeyen kiracıyı pusu kurup öldüresiye dövdüler

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde kirayı 3 katına kira istedikleri ve anlaşamadıkları asgari ücretle çalışan kiracıyı takip eden baba ve oğlu, şahsı sokak ortasında tekme ve yumruklarla öldüresiye darp etti. O anlar telefon kamerasına yansıdı.

İstedikleri kirayı kabul etmeyen kiracıyı pusu kurup öldüresiye dövdüler
02-10-2023 03:10

Bir süredir enflasyonu fırsat bilen vurguncu bazı ev sahipleri değerinden fazla kira istemeye başladı. 1 Temmuz 2024'e kadar kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 olarak belirlenmesine rağmen kiracılarından fahiş miktarda artış talep ediyorlar.

Bu durum nedeniyle binlerce kiracı zor durumda. Bazı ev sahipleriyse tehdit ve zor kullanarak kira ücretini fahiş seviyeye çıkarmak istiyor. Anlaşmazlıklar, kiracılar ile ev sahipleri arasında çirkin olaylara sahne oluyor.

Kötü niyetli bazı ev sahipleriyse bezdirme taktiğini kullanarak, kiracıların ödeyemeyeceği evlerinden çıkmasını sağlıyor.

Son olarak kiracı-ev sahibi olayının yaşandığı yer, İstanbul'un Esenyurt ilçesi oldu.

ASGARİ ÜCRETLİDEN, KİRANIN 3 KATINI İSTEYİNCE MAHKEMELİK OLDULAR

Geçtiğimiz gün Saadetdere Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Aytaç E., 7 yıldır kirada oturduğu evden ev sahibi tarafından çıkarılmak istendi. Evden çıkmak istemeyen Aytaç E., ev sahibinin kirayı 3 katına çıkarma isteğine de olumsuz yanıt verdi. Asgari ücretle çalıştığını ve böyle bir zammı karşılayamayacağını söyleyen kiracı ve ev sahibi mahkemelik oldu.