USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Son dakika: AFAD 30 ili peş peşe uyardı! Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı!

Etkili olan yağışlardan dolayı Bolu Dağı Tüneli'nden sonra TEM Otoyolu'nda da meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bölgeye gidiyor.

Son dakika: AFAD 30 ili peş peşe uyardı! Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı!
10-07-2023 06:05

Son dakika haber: Etk ili olan yağışlardan dolayı Bolu Dağı Tüneli'nden sonra TEM Otoyolu'nda da meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapandı.

ZONGULDAK'TA BAZI İLÇELERE ENERJİ VERİLEMEDİĞİ AÇIKLANDI

Zonguldak Valiliği, trafo merkezlerinin su altında kalması nedeniyle Çaycuma, Gökçebey, Devrek ve Karadeniz Ereğli'nin bir kısmına geçici olarak enerji verilemediğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle baraj kapaklarının açılacağı şeklinde sosyal mecralarda yapılan paylaşımların asılsız olduğu belirtildi.

Bu paylaşımlara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği aktarılan açıklamada, "Trafo merkezlerinin su altında kalması nedeniyle Çaycuma, Gökçebey, Devrek ve Karadeniz Ereğli'nin bir kısmına geçici olarak enerji verilememektedir. Çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir." ifadelerine yer verildi.

DÜZCE'DE SEL NEDENİYLE TATİL İLAN EDİLDİ

Düzce Valiliği 10 Haziran 2023 pazartesi günü ilde yaşanan sel ve taşkınlar nedeniyle mazereti olan engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına karar verdi. Hafızlık eğitimi verilen yatılı Kur’an kursları ile yaz Kur’an kursları da tatil edildi.

BAKAN URALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Bakan Uraloğlu, paylaşımında şunları kaydetti:

"Özellikle yol boyunda 7/24 görev yapan Karayolları ekiplerimiz tüm ekipman ve araçları ile sel birikintilerini boşaltma, sonrasında alan temizleme gibi işlemleri hızlıca gerçekleştirmektedirler. Ulaşımın aksamaması için oluşturulan alternatif güzergâhlara yönlendirme yapılmış ve belli noktalarda trafik normale dönmüştür. Ordu, Bartın, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Bolu, Sivas, Erzincan başta olmak üzere birçok ilimiz ve ilçemizde ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Çevre illerden de buralara ekip ve ekipman desteği sağlanmıştır. Bu gece yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da ekiplerimiz teyakkuz halinde olacaklardır. 

'ANKARA-İSTANBUL OTOYOLU HALEN ULAŞIMA KAPALIDIR'

Ereğli-Zonguldak Yolu, Kilimli-Filyos-Saltukova Yolu, Bartın-Arıt Yolu, Bartın-Amasra Yolu, Bartın-Kurucaşile Yolu, Zonguldak-Devrek Yolu, Bartın-Kozcağız-Perşembe Yolu, Zonguldak-Devrek Yolu, Çaycuma-Bartın Yolu, Bartın-Arıt Yolu, Kozcağız-Hasankadı Yolu başta olmak üzere toplam 14 güzergâh ulaşıma açılmıştır. Karaman-Beycuma-Devrek Yolu 17-19. kilometreler arası, Alaplı-Yığılca Yolu 14-17. kilometreler arası, Gökçebey-Yenice-Karabük Yolu 0-1. kilometreler arası, Devrek-Ereğli Yolu 22-25. kilometreler arası, Gökçebey-Yenice-Karabük Yolu 6. kilometresi Kayadibi mevki, Gökçebey-Yenice-Karabük Yolu 16. kilometresi, Kilimli-Filyos-Saltukova Yolu 20-24. kilometresi, Karaman-Beycuma-Devrek Yolu, Gökçebey-Yenice-Karabük Yolu, Perşembe-Kozcağız-Bartın Yolu, Ankara-İstanbul Otoyolu ise halen ulaşıma kapalıdır.

'SAĞANAK YAĞIŞLARIN YARINDA ETKİSİNİ SÜRDÜRECEĞİ ÖNGÖRÜLMEKTEDİR'

Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre mevsim normalleri üzerindeki sağanak yağışların yarın da etkisini sürdüreceği öngörülmektedir. Bu nedenle özellikle Bartın, Zonguldak, Karabük, Trabzon, Rize, Artvin, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Sakarya, Kastamonu, Bolu ve çevre illerimizde yola çıkacak vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını, çok elzem olmadığı müddetçe yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabb'im ülkemizi her türlü afetten esirgesin!"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Uraloğlu paylaşımında, "Yoğun yağıştan dolayı Bolu Dağı Tüneli'nden sonra TEM Otoyolu'nda da meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapanmıştır. Ankara'dan İstanbul'a giden sürücülerimiz Abant gişelerinden D-100'e yönelmiş ve o güzergahta yoğun bir trafik oluşmuştur. Ankara'dan İstanbul'a gidecek olan yol kullanıcılarının ikinci bir duyuruya kadar Ankara-Eskişehir-Bilecik-Sakarya istikametini kullanmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.

Yoğun yağıştan dolayı #BoluDağıTüneli'nden sonra TEM Otoyolu'nda da meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara - İstanbul yönü trafiğe kapanmıştır.

Ankara'dan İstanbul'a giden sürücülerimiz Abant gişelerinden D- 100'e yönelmiş ve o güzergâhta yoğun bir trafik oluşmuştur.

Ankara'dan…

— Abdulkadir URALOĞLU (@a_uraloglu) July 9, 2023

 

BOLU DAĞI TÜNELİ İSTANBUL İSTİKAMETİNDE HEYELAN

Bolu'da Abant Gölü Milli Parkı yolundaki dere taştı, ekili alanlar zarar gördü.

Anadolu Otoyolu Bolu Dağı geçişi İstanbul istikametinde heyelan meydana geldi. Sürücüler Abant Kavşağı'na yönlendiriliyor.

Ayrıca,dağ yamacından kopan kayaların otoyolda tıra çarpması sonucu zincirleme trafik kazası oldu. 

Bolu Dağı Tüneli’nin içinde oluşan su birikintisi nedeniyle de İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı.

AFAD'DAN TOPLAMDA 30 İLE TURUNCU VE SARI KODLU UYARI

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), aşırı yağışlar nedeniyle 15 il için 'turuncu', 15 il için ise 'sarı' kodlu uyarı yaptı. Yağışların devam ettiği bölgelerde 63 ihbara AFAD ve itfaiye ekiplerince müdahale edildiği ifade edilirken, Zonguldak-İstanbul yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

AFAD'dan peş peşe uyarı! Toplamda 30 il için turuncu ve sarı kod!

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre, Artvin, Bartın, Bolu, Düzce, Giresun, Kastamonu, Karabük, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Zonguldak illerinde 'Turuncu Kod', Amasya, Bilecik, Bursa, Erzincan, İstanbul, Tokat, Bayburt, Yozgat, Ardahan, Yalova, Sivas, Kars, Gümüşhane, Erzurum, Çorum illeri için de 'Sarı Kod' uyarısı verildiği duyuruldu.

AFAD'dan peş peşe uyarı! Toplamda 30 il için turuncu ve sarı kod!

Uyarı verilen illerde, valilik ve İl AFAD Müdürlüklerine mesaj formuyla bilgilendirme yapıldı. AFAD tarafından turuncu kod ile uyarılan 15 ilde yaşayan tüm vatandaşlar SMS ile bilgilendirildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN UYARI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şiddetli yağışlarla ilgili sosyal medya hesabından vatandaşları uyardı.

Bakan Yerlikaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün son 24 saatteki verilerine göre Bartın ilimizde metrekare başına;

Bartın Merkez: 134.8
Amasra: 182.4 kg
Arıt: 147.6 kg
Kozcağız: 129.2
Kurucaşile: 119.2
Hasankadı: 101.6
Ulus: 91.2 kg yağış düştü.

Yağışların yarın sabah saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Lütfen, temkinli olalım; uyarıları dikkate alalım.!!

Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün son 24 saatteki verilerine göre Bartın ilimizde metrekare başına;

Bartın Merkez: 134.8
Amasra: 182.4 kg
Arıt: 147.6 kg
Kozcağız: 129.2
Kurucaşile: 119.2
Hasankadı: 101.6
Ulus: 91.2 kg yağış düştü.

Yağışların yarın sabah saatlerine kadar etkisini… pic.twitter.com/rfvZ00vRTa

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) July 9, 2023

KARADENİZ'DE SEL HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

ORDU

Yurdun kuzeyindeki sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor. Ordu'da Bülbül Deresi taştı, şehir merkezini su bastı. Metrekareye 130 kilogram yağış düştü. Bülbül Deresi yatağına sığmadı. Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşım aksadı. Perşembe ilçesinde sele kapılan bir kişi vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Selin sürüklediği taş ve ağaç parçaları alt geçitleri tıkadı, su baskınları meydana geldi. Bölgede hızla temizlik çalışması başlatıldı.

SAMSUN'DA SELE KAPILAN GENÇ KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Samsun'da sele kapılan bir kadın hayatını kaybetti. Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu, Çorum ve Karabük'te de sel hasara yol açtı, ulaşım aksadı.

Çarşamba ilçesinde sele kapılan genç kadının cesedi bulundu. İlçenin yüksek kesimlerinde dün etkili olan sağanak nedeniyle Aşağımusalla Mahallesi'nden geçen Abdal Deresi'nin su seviyesi yaklaşık 4,5 metreye yükseldi. Son olarak dün akşam saatlerinde dere kenarında görülen, daha sonra kendisinden haber alınamayan Türkan Yılmaz'ın (25) sele kapıldığı şüphesiyle arama çalışması başlatıldı.

SAMSUN'DA SELE KAPILAN GENÇ KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Sabah erken saatlerde İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliğinde görevli dalgıçlar, AFAD'a bağlı Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ile UMKE ekipleri, Yılmaz'ın cesedini dere kenarında buldu. Yılmaz'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

DÜZCE

Düzce'deki kuvvetli yağış Yığılca, Gölyaka, Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde taşkına neden oldu.  Düzce-Akçakoca kara yolu ulaşıma kapandı. Yolun bir kısmı çalışmaların ardından ulaşıma açıldı. Melen Çayı'na düşen bir yavru köpek, selin getirdiği odun parçalarının üzerine çıkarak boğulmaktan kurtulmaya çalıştı.

BARTIN

Bartın'da da Karaçay Deresi taştı. İş yerleri ve evlerinde mahsur kalanlar iş makineleri ile tahliye edildi. Atılım Sanayi Sitesi'nde yaklaşık 50 kişi mahsur kaldı. Çatıya çıkan vatandaşları kurtarmak için helikopterlerle tahliye çalışması başlatıldı. 

Bartın Irmağı'nda su seviyesinin yükselmesiyle yürüyüş yolları ve iskeleler su altında kaldı. Çevredeki iş yerleri boşaltılmaya başlandı.

ZONGULDAK

Zonguldak-İstanbul Karayolu'nun Ereğli kesimindeki heyelan cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Yamaçlardan düşen toprak ve kaya parçaları yolu kapattı. Karayolları ekipleri, yolu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ